Marxar de París

Segurament hi ha més maneres d’anar des del barri de Marais fins a l’aeroport Charles de Gaulle, però a mi em va semblar que la més convenient era la combinació metro i rodalies. Res a dir del trajecte en metro, però us explico què ens va passar a Chatelet.

A l’estació de Chatelet, has de fer el transbordament. Com que la política de RR.HH. de moda és la que és, no havia cap venedor ni vigilant, només les màquines de venda automàtica. I les màquines ofereixen dues opcions de pagament: targeta o monedes. Heu llegit bé: no accepten bitllets. Si sou dos, heu de portar 16,80 €. No sé si tenim males costums o ens pesa massa la metralla, no portàvem prou metall a sobre.

Entre els dos portàvem quatre targetes de crèdit. Visa i MasterCard. Cap de les quatre funcionava. Gràcies a una amable noia vam descobrir que la màquina que et permet viatjar fins els aeroports internacionals de la capital de França només accepta targetes franceses. Passo de fer comentaris.

Total, que vam decidir fer servir l’abonament del metro, que només serveix dins de París (zones 1 i 2). El tren de rodalies francès és com el català: per sortir has de tornar a marcar el bitllet. Naturalment, quan a l’aeroport (zona 5) intentes marcar a la màquina per sortir, et diu que ni parlar-ne. I tampoc no hi ha cap empleat al que poder-li pagar.

Afortunadament, hi havia una màquina que s’havia quedat penjada (funcionen amb Windows?) i mantenia la porta oberta.

Qui diu que per fer viatges d’aventura has de volar ben lluny?

Salut i sort,
Ivan.

Anuncis

One thought on “Marxar de París

  1. No sé si sentir-me millor veient que la incompetència no només la patim aquí o perdre definitivament la confiança en que hi hagi alguna administració que funcioni bé,jeje.

    Encara sort!!

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s