Syberia

Les recents notícies sobre el genoma dels mamuts em recorden que encara no us he parlat de Syberia, una ja mítica parella de videojocs.

Syberia 2 - Benoît Sokal

Syberia és una aventura gràfica en tercera persona. Pels no aficionats: un joc en que manipules un personatge, fent que vagi cap a on tu vols, i en el que a base de trobar pistes i parlant amb d’altres personatges, avances en la trama i resols el problema que se’t planteja al començament.

De fet, el segon joc és la continuació del primer: mateixos personatges, mateix argument. Suposo que separar-los va ser una tàctica comercial per a cumplir dates, disminuir els riscos i augmentar els guanys. Per tant, si no heu resolt la primera part, no aconsello que comenceu la segona.

El guió literari està força bé, tot i que el final és decebedor, perquè queden alguns interrogants oberts, però hi ha una bona colla de personatges interessants i d’escenaris evocadors, que conviden a reflexionar sobre la decadència europea al llarg del segle XX, i sobre les nostres arrels culturals.

Syberia s’adscriu al gènere del steampunk, la qual cosa és hàbilment aprofitada per Benoît Sokal per treure-li tot el profit en el dibuix. I és que el gran atractiu de Syberia és el seu disseny gràfic. No podia ser d’altra manera venint d’un reputat autor de comics. El nivell de detall en els gràfics és sorprenent, i l’originalitat també molt elevada.

En canvi, la jugabilitat és discutible. Hi ha algunes vegades que per a complir objectius senzills cal realitzar un munt d’accions amb el ratolí, i alguns enigmes són només resolubles mitjançant el mètode de prova i error, la qual cosa és frustrant i fa que la resolució s’allargui molt. Per si de cas, a la web oficial es pot trobar la solució complerta.

Adient si us agrada més la forma que el fons. Contraindicat si aneu curts de paciència.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «Syberia»

  1. yo nunca he jugado a estos juegos , el dibujo parece chulo , bueno te he puesto en mi seccion Blog que sigo , creo que es una seccion nueva , sale en el perfil de blogger .

  2. Anda, este lo tengo! Soy una apasionada de las aventuras gráficas, me encantan, aunque mi favorita con diferencia es la saga de MYST, no se si la conoces pero en lo que aventuras gráficas se refiere MYST es el reto por excelencia, también es en primera persona y tiene un argumento del que se han sacado tres libros geniales, hay que tener los 5 sentidos bien atentos por que nada en este juego se puede pasar por alto si quieres avanzar, a veces aun asi, aun con la guia en la mano, hay que ser un pequeño genio para resolver los puzzles.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: