Promoció gratuïta no desitjada

Llegeixo a El Periódico que l’Ajuntament de Barcelona està mirant quines opcions jurídiques té per a retirar del mercat un videojoc ambientat a Barcelona. Estem parlant de The Wheelman.

Joan Clos va ascendir a ministre, però es veu que a l’Ajuntament continua havent un forat negre intel·lectual …

Això, o que algú m’expliqui perquè està malament que tres empreses privades americanes facin servir la nostra ciutat com a decorat per a un producte d’entreteniment i cultural que pot ser vist per una amplíssima audiència. Afegim-li els rius de baba que van sortir del consistori barceloní amb el film de Woody Allen (perdona’m Senyor, per fer servir el teu nom per aquestes foteses) després d’haver posat una morterada de diners públics nostres (nostres vull dir recaptats de les nostres butxaques). La situació no pot ser més ridícula.

Segons la regidora d’Educació, el joc és contrari als valors que caracteritzen Barcelona. Es veu que a casa nostra no ens agraden films com El Padrino, Heat o Reservoir Dogs. I la gent no juga a Grand Theft Auto o The Getaway. O potser és que aquesta senyora pretén que aquí no hi ha robatoris, homicidis, ni la gent escup al carrer, i que Chikilicuatre era argentí…

Els números diuen que la indústria dels videojocs mou més diners i té més audiència que el cinema fet a Hollywood. Poca broma. Com a exemple pot valdre un títol molt semblant a The Wheelman, Grand Theft AutoIV, que ja ha tingut uns resultats espectaculars. I l’Ajuntament de Barcelona no vol sortir a la foto.

Si els nostres polítics haguessin nascut a Califòrnia, no haguessin permés que es rodés Bullit. Clar que potser llavors Google, Sun Microsystems o Hewlett-Packard estarien aquí, on som tant avançats, intel·ligents i oberts de ment.

Si us heu quedat amb més ganes de l’extraordinària banda sonora de Lalo Schifrin, passeu-vos per Borra el humo de tu frente.

Salut i sort,
Ivan.

5 respostes a «Promoció gratuïta no desitjada»

 1. Doncs ho porten clar, estan preparant una pel·lícula i tot…

 2. Això diu la Wikipedia, si.
  Em demano què hagués passat si el film hagués anat davant. Segurament no res: sortir a una pel·lícula és fashion per aquesta gent. En canvi, per ells un videojoc és una cosa de nens i no deuen tenir ni idea de la milionària inversió que representa.
  Gent preparada, la que ens governa …

 3. Avatar de francis black
  francis black

  Estoy descubriendo a Lalo Schifrin tiene muchas cosas buenas , la BSO de harry el Sucio esta tambien muy bien .

  Sobre el Post pues parce que segun los valores de la ciudad aqui solo se podria rodar : LOS BICIVOLADORES

 4. La Wikipedia és fantàstica 😉 Hi he anat de seguida per a veure el joc. M’agraden aquestes coses.

  Posats a malpensar (vull dir que no tinc cap dada que indiqui això)… quan es fa una peli o un anunci a Barcelona (tret de la de’n Woody Allen, és clar) l’ajuntament treu molts diners per lloguer de carrers per filmar, etc. Jo diria que aquesta gent que ha fet el video joc no ha deixat anar ni un duro, perquè no crec que hagin gravat de veritat a Barcelona. Segur que als de l’ajuntament això els ha sentat malament. No m’extranyaria que al final els del joc paguessin i es silenciés el tema aquest de la demanda. Però vaja, ja us dic, és posats a malpensar.

 5. A mi también me parece ridículo. Supongo que lo que de verdad les cabrea es no cobrar un duro por “royalties” o “derechos de imagen”, etc. 😀

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: