França, 13 – Anglaterra, 24

Aquest any França rebia a Saint Dennis les dues rivals més fortes. Va superar Irlanda però ahir va perdre davant dels anglesos.

Anglaterra va jugar com sempre, però a diferència d’altres vegades el seu joc obert va ser punyent. Vainiloko va ser una procupació constant pels gals, Noon va ser molt incisiu i Balshaw continua intervenint poc però fallant absolutament no res. Per la seva banda, Jonny Wilkinson va fallar tres patades a pals, en el que deu haver estat la seva pitjor nit en molt de temps.

França va jugar bé, es pot dir el mateix dels sis equips d’ahir, i va demostrar tres coses. La primera, que és un equip en formació. El seu gran objectiu és el mundial del 2011 a Nova Zelanda. Això fa que els falti solidesa en aspectes clau del joc, però els dóna una serenitat i una claredat d’idees molt perilloses pels rivals.

La segona, que la seva aposta és el joc obert. Han optat per una davantera més mòbil i dinàmica, però menys potent. La potència la guanyaran amb l’experiència, però de moment no poden competir en el joc estàtic amb els braus anglesos. Ahir van perdre el partit perquè la defensa anglesa no els va permetre obrir el joc i va imposar sempre el xoc de davanteres.

La tercera, que França està completant de manera modèlica el traspàs generacional. Ahir va faltar Elissalde, per mi el fly-scrum de referència a l’hemisferi nord, i Parra va cumplir perfectament. El veterà Skrela va aparèixer només al final com a mesura d’emergència i el jove Trinh-Duc va cumplir més que bé a l’obertura.

És el somni de qualsevol entrenador: fer crèixer l’equip i continuar sent competitius alhora.

Salut i sort,
Ivan.

Anuncis

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s