Aznar vol beure tranquil

Don José Maria ha tornat a badar boca. I com és costum, ha organitzat un bon enrenou.

M’imagino que, convidat a pronunciar unes paraules davant l’Academia del Vino i a més agraït perquè li hagin atorgat una medalla, ha volgut ser amable i simpàtic, fent costat les seves reivindicacions d’una manera graciosa. Malauradament, només ha fet riure els que havien estat molt generosos en el consum del vi.

Però més enllà de la irresponsabilitat de la bajenada aznariana, hi ha un punt d’interès en les seves declaracions.

I és que jo crec que en un país com cal, l’Administració Pública no hauria d’anar al darrera del ciutadà recordant-li que no ha de beure alcohol abans de conduir, que cal que vesteixi un casc si circula en una motocicleta, o que no s’ha de córrer a l’anar per la carretera.

Aznar s’equivoca (i molt) al ridiculitzar aquestes campanyes de conscienciació. El que l’hauria d’amoinar és la seva necessitat. El fet que la població adulta del país tingui un nivell tant baix de civisme, de respecte pels altres, de responsabilitat, marca un profund fracàs del sistema educatiu i de tota la societat.

I és que si s’ha arribat a haver de pagar costoses campanyes i promoure lleis i dictar reglaments que diguin quina és la mida màxima de les hamburgueses, que no s’ha de fumar en llocs públics, que els papers s’han de deixar dins i no a la vora de les papereres, és que els adults han arribat a ser-ho sense els coneixements desitjables o el seny necessari, i els efectes de tot això tenen conseqüències no només individuals, sinó també caríssimes pel sistema sanitari, per no mentar els morts a les carreteres.

En lloc de bramar perquè els escolars aprenen a comptar en català i no en castellà, o que llegeixin els contes del Monzó en lloc dels poemes de Garcilaso, els polítics haurien de demanar-se quins valors es transmeten als més joves i perquè aquests, encara d’adults, prefereixen oblidar la realitat practicant el botellón abans que no aprofitar-la o canviar-la.

Aleshores no caldria dir-li a ningú com s’ha de comportar i què no ha de fer. I del que diu l’Aznar, se’n riuria molta més gent.

Salut i sort,

4 respostes a «Aznar vol beure tranquil»

 1. Avatar de francis black
  francis black

  Aznar es la persona que mas grima me da , es el delegado de clase , el niño que se trae la pelota para poder hacer el equipo , el funcionario de ventanilla que te da un requisito por viaje en vez de todos a la vez , el taxista de las vueltas eternas , el camarero que se cobra la propina por su cuenta , el cantante que desprecia a los fans , el que le pega la bronca a la cajera del caprabo y le rie las gracias al jefe … Aznar , vaya tio .

 2. Avatar de francis black
  francis black

  Aznar es la persona que mas grima me da , es el delegado de clase , el niño que se trae la pelota para poder hacer el equipo , el funcionario de ventanilla que te da un requisito por viaje en vez de todos a la vez , el taxista de las vueltas eternas , el camarero que se cobra la propina por su cuenta , el cantante que desprecia a los fans , el que le pega la bronca a la cajera del caprabo y le rie las gracias al jefe … Aznar , vaya tio .

 3. Aznar dóna per a més d’un article per a analitzar la seva actuació tant política com personal, però no em ve gens de gust fer-ho: em genera massa ràbia.

  Per això no he volgut posar el pes de l’article en criticar les seves paraules, perquè els temes importants són a una altra banda.

  Salutacions.

 4. Aznar dóna per a més d’un article per a analitzar la seva actuació tant política com personal, però no em ve gens de gust fer-ho: em genera massa ràbia.

  Per això no he volgut posar el pes de l’article en criticar les seves paraules, perquè els temes importants són a una altra banda.

  Salutacions.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: