Nominacions Oscars 2006

Com que no he vist la majoria de films que opten als Oscars aquest cap de setmana, no puc participar en cap porra. Però hi ha algunes tonteries que si que puc dir sobre pelis que si he vist:

 • Què li han trobat a la fotografia de Children of Men?
 • Ningú no es pot queixar si li donen l’Oscar a Leonardo per Blood Diamond.
 • Penélope ho té cru: de les altres candidates només he vist la genial imitació que fa la Mirren de la Reina d’Anglaterra a The Queen, però a banda que totes tenen un prestigi i un glamour que Pe allà encara no té, hi ha la barrera de l’idioma. Crec que la única actriu que ha guanyat un Oscar actuant en un idioma diferent de l’anglès va ser la Sofia Loren de Risso Amargo. Això si, l’èxit de la nominació ja l’ha assolit i és un reconeixement inqüestionable, tant per ella mateixa com per Volver.
 • Dels actors secundaris, millor Djimon Hounsou (Blood Diamond) que no Mark Wahldberg (The Departed).
 • I millor també Adriana Barraza que no la fantàstica Rinko Kikuchi, totes dues a Babel.
 • Dels tres directors nominats, qui més m’ha agradat ha estat Stephen Frears a The Queen, treient petroli d’una trama que no té gaire d’especial i de la que tothom coneix el final. Res a dir si premien l’excel·lent Scoresese de The Departed. Molt bé ho ha hagut de fer Clint Eastwood a Letters from Iwo Jima per a que no l’hagin nominat per Flags of Our Fathers, on dóna una lliçó sobre us del flashback i rodar escenes bèliques amb poc personal i poc temps.
 • No he vist United 93. De les altres quatre, el millor montatge és el de The Departed, de molt llarg.
 • Si no li donen l’Oscar a la millor peli a The Departed m’emportaré una gran sorpresa. Millor que The Queen i molt millor que Babel.
 • He vist les tres d’efectes visuals! Voto per Poseidon, tot i que la segona dels Pirates del Carib (com és que no vaig escriure article?) també em semblaria bé. Els de Superman Returns (aquesta la vaig veure en pantalla petita) són en canvi molt convencionals: recorden i milloren tècnicament els de la primera entrega, però res més. Però de totes formes, els millors efectes especials els he vist a Flags of Our Fathers: et creus realment que el que estàs veient és la flota americana, tant des de dalt del Mont Suribashi com des d’un dels vaixells de transport.
 • The Departed té un guió molt millor que el de Children of Men.
 • Tant el guió de Babel com el de The Queen són extraordinaris.
 • La propera vegada que a la porta del cinema jo digui que no vull veure un film com El laberinto del Fauno i que prefereixo veure quelcom de l’estil Un café en cada esquina, tant la Carme com la Yolanda tenen permís per a fer servir la força física per a impedir aquest disbarat i castigar-me.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: