Rosenmontagzug

Dilluns va ser el dia de la Rua de Carnestoltes. Aquest any no hem pogut assistir a la de Colònia, que com és costum barreja tradició, irreverència i sàtira política: els alemanys s’estimen molt les seves tradicions, són uns apassionats de les discussions polítiques i tenen molt més sentit de l’humor del que els tòpics els atorguen.

Anem a veure unes quantes fotos que he trobat per internet de la Rosenmontagzug, que es com en alemany es diu la desfilada del dilluns de Carnestoltes. Les de El País són d’ahir dilluns, mentre que les de Flickr són d’altres anys però molt representatives.

Carrossa Hitleriana al Carnaval de Colònia
Hitler Humillado
Foto publicada per El País.
Ara mateix està triomfant a les cartelleres alemanes la comèdia Mein Führer, que aborda el nazisme d’una manera mai vista al cinema. Fer broma d’aquell periode durant molt temps ha estat tabú, ara sembla que la mentalitat ha canviat.

Sarkozy vs. Royal Carnaval Colonia
Pelea de Gallos
Foto publicada per El País.
La frontera francesa no està tant lluny i els candidats a la presidència francesa també són motiu d’atenció. Recordo que fa dos anys vam veure imatges conyones de Helmut Kohl i del Schroeder, o sigui que també tenen mala baba amb els seus líders actuals.

Ratzinger al Carnaval de Colònia
La Iglesia no se salva de la caricatura
Foto publicada per El País.
El primer Papa alemany en més de cinc-cents anys no anava a lliurar-se de tenir la seva pròpia carrossa, oi? Algú em pot dir perquè el posen en un cotxe d’auto-escola? És que Ratzinger no sap conduir?

Rosenmontagszug Köln Rosenmontagszug Köln. Una foto de picksel. Com podeu veure, hi ha gent que s’esforça un munt tant en les carrosses com en les disfresses. Tot i que les més cridaneres són les satíriques que he posat al davant, la majoria de carrosses són d’aquestes, de lluir habilitat a la confecció, model elegant i divertit.

Land unter
Land unter.
Una foto de nora_la.
Vista general amb la preciosa catedral de Colònia al fons. Fixeu-vos en la munió de gent, tota disfressada. Fa dos anys nosaltres estàvem si fa no fa en aquest punt del recorregut. La desfilada havia començat sobre les nou del matí, nosaltres vam posar-nos al lloc cap allà quarts d’onze, i la primera carrossa no va arribar fins gairebé la una. Tot això sota el tòrrid clima hivernal alemany fa que el consum de gluewein (vi calent) sigui d’allò més popular.


Soldat del segle XVIII
. Una foto de lichtundschatten. Segurament aquest soldat del segle XVIII està muntat a un cavall (ho dic per l’enfocament) però també podria ser algun dels speakers, els que van arengant la gernació congregada i cridant allò de Kölle! Alaaf! que els engresca tant. És una de les disfresses més populars.


Wenn et Trömmelche jeht...

Wenn et Trömmelche jeht…. Una foto de nora_la. Les bandes de música són omnipresents. A més, al llarg de tot el recorregut hi ha instal·lada megafonia, o sigui que quan no hi ha música en directe, tens el fil musical. Amb el soroll ambiental i els cors espontanis de tots els congregats, és clar.


Rosenmontag Parade

Rosenmontag Parade. Una foto de jfvo oldskool. Aquesta és una carrossa típica. Fixeu-vos en el gest que estan fent els de dalt: estan llençant kamelle, caramels. D’altres llencen flors, bombons, i especialment xocolata. des de galetes petites fins a capses tipus Lidl de gran mida, però el típic són les barres, o fins i tot llibres pels nens petits. Ara fixeu-vos en la gent que està mirant la rua a la següent foto.


Rosenmontag Parade

Rosenmontag Parade. Una foto de jfvo oldskool.Veieu la bossa vermella? Doncs segurament ja està plena de llaminadures. No he trobat cap foto on es vegi alguna de les lluites sense quarter que es produeixen entre el públic quan la xocolata arriba al terra … La qüestió és que has d’anar preparat amb si més no un parell de bosses de gran mida per anar recollint tot el que la desfilada aboca sobre teu. Donde fueres, haz lo que vieres.

Si busqueu a Google o a Flickr, trobareu moltíssimes fotos més.
Per exemple, la jfvo oldskool (que sembla que en realitat es diu Francesca), en té publicades un munt a Flickr, juntament amb una breu presentació en anglès del que representa allà el Karneval, a aquesta pàgina. També n’ha publicat unes quantes de la rua d’ahir mateix, on sembla ser que participava en una comparsa que anaven tots disfressats de trolls.

Prometo escriure alguna cosa més sobre el Karneval. I publicar fotos nostres.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!