Fox Confessor Brings The Flood

Continua la moda de les cantautores pop. Avui parlo del darrer treball de Neko Case.

La Neko Case signa un àlbum tranquil, sense arestes i que és accessible per un públic molt ampli, on destaca una veu dolça i una dicció fluïda que accentua les melodies, autèntiques protagonistes de la seva música. Els arranjaments potencien la guitarra acústica i el piano, que de vegades li dóna tocs jazzy i altres cops un efecte molt més dramàtic. El disc és suau però en cap moment lent, té el toc de ràbia i ritme que et manté sempre atent a què passarà a continuació, gràcies a que decora el seu pop amb elements del folk, del rock californià més divertit i del country.

La Case sempre ha defugit l’etiqueta de country alternatiu, en aquest cas encertadament. Fox Confessor Brings The Flood, posats a escollir etiquetes, seria més d’un pop sofisticat, amb unes lletres complexes i fosques (que podeu trobar a Always On The Run) plenes d’imatges que serien l’enveja de Manolo García. Aquest cop ella ha escrit totes les cançons de l’àlbum, algunes en col·laboració amb altres membres de la banda i ex-companys dels Sadies, i si a les entrevistes ha declarat el tòpic que aquest és el meu treball més personal aquest cop és totalment cert. Les cançons són tristes i amb força referències a la mort i la infelicitat, en contrast amb l’alegria i la tranquilitat de la música.

Les revistes destaquen peces com Hold On, Hold On i Star Witness, que no m’han impressionat. El clip l’han fet de la per mi menor Maybe Sparrow. En canvi, m’ha cridat molt l’atenció l’evocació nena rica/nena pobra de Margaret vs. Pauline i la romàntica nostàlgia de The Needle Has Landed. A la web oficial de Neko Case (per cert, d’un disseny més que discutible) podeu tastar de franc algunes cançons d’aquest CD i del seu treball anterior.

Un disc que plau a l’orella, però que no el catalogaria com a obra mestra, nivell al que han arribat els elogis d’All Music Guide i The Music Box. També n’han parlat Pop Matters i Rolling Stone. Això si, una excel·lent cantant.

Salut i sort,
Ivan

Neko Case
Fox Confessor Brings The Flood
Anti, 2006.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: