Nevada

A Berna, diuen els locals, no hi neva gaire.

Això ha estat ben cert els tres primers hiverns que hi hem passat, en els quals només ha nevat de manera esporàdica, mai més d’un parell de dies seguits. Aquesta setmana hem descobert el que els suïsso en diuen nevar. Tota una setmana en la que només un dia no ha nevat i en la que només esporàdicament es trenca el mar de núvols que cobreix el cel.

El temps, de fet, és molt variable. Ara mateix llueix un sol esplèndid que es reflecteix al llençol immaculat que cobreix els jardins, els carrers i la granja del voltant. Però al cap de cinc minuts comença a nevar amb fúria i no tornes a veure el sol fins unes quantes hores més tard. A la nit, és clar, gela.

Com que la previsió és que continui nevant i que les màximes no passin del zero, els nens podran continuar jugant amb els trineus,i fent matussers ninots de neu, i castigant amb boles de neu aquells que s’atreveixen a apropar-se massa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Per a netejar la neu del carrer el servei de neteja fa servir una varietat d’estris, com per exemple aquest petit tractor què, un cop que té la pala acoblada al davant, serveix per a retirar la neu de la calçada. Quan no neva, ajuda a mantenir les zones ajardinades del carrer.lo-tractor-petitó

També podeu veure com es neteja l’estació del tramvia. Fixeu-vos que l’operari que va abocant sal al terra no passa gaire fred, tal com porta d’arromangades les mànigues. I és que, mentre el vent no bufi, la sensació tèrmica no és pas de gaire fred, si òbviament vas abrigat.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: