Kingdom Builder

Kingdom Builder és un joc d’estratègia sobre tauler que m’ha agradat força.

kingdom-builder

El nom Kingdom Builder enganya: això no va de muntar imperis (a la Civilization, per exemple) sinó d’ocupar caselles del tauler amb les teves peces. Les caselles poden tenir un valor o un altre segons les regles, i el recompte dels valors de les caselles és el que determina el guanyador.

Tot això ho emboliques amb una estètica medieval, un argot de poblacions i territoris, i un tauler amb decoració geogràfica, i acabes amb un joc que fa molta patxoca.

La gràcia de Kingdom Builder és que les regles canvien cada vegada que es juga, perquè el primer que es fa és sortejar quatre peces de les vuit disponibles per a formar el tauler de joc. D’aquesta manera cada partida es juga en unes condicions diferents.

Encara més. Abans que comenci el primer jugador, s’escullen tres cartes a l’atzar entre totes les que descriuen els mecanismes de puntuació. I són només aquelles tres cartes (regles) les que compten. De manera que cada partida es juga amb regles diferents.

Li afegim un parell de regles més, en forma de fitxes que permeten fer més coses, i ja tenim una complexitat i diversió perfectes. Kingdom Builder és per tant un joc molt tàctic, en el que és difícil aconseguir alhora sumar punts i impedir que els sumin els rivals.

El joc original està pensat per a 2-4 jugadors, però jo he jugat una partida de cinc i va anar molt bé. També hi ha expansions que li afegeixen una mica més de complexitat.

Regles senzilles, fàcil de jugar, complexe per guanyar.

Adient per practicar l’aritmètica. No li detecto contraindicacions.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: