The Try From the End of the World

Fa un munt què no poso res de rugbi. Per recuperar el tema, aquí teniu el què és un dels assaigs més bonics (si més no, més dels més famosos) què s’han vist mai.

El nom li va donar Philippe Saint-Andre, avui seleccionador del XV de França i aleshores capità. Just després del partit li va fer una interviu la televisió neozelandesa (la mateixa clip què hi ha aquí; fixeu-vos en el to dels comentaris) i va pronunciar aquesta frase ja llegendària: “si, sembla un assaig fet des de la fi del món”.

I si el try és preciós, el context és excepcional. Va significar la primera victòria de França en una sèrie de tres partits sobre Nova Zelanda, i va ser enmig d’un periode gens feliç per Les Bleus. Venien de perdre quatre cops seguits contra Anglaterra, en quatre edicions consecutives de l’aleshores Cinc Nacions. Un cop transformat l’assaig, quedaven només 45 segons de joc. Els All Blacks van disposar de tres cops de càstig per poder empatar el partit, però la seva llegenda no els permetia res que no fos buscar la victòria, que se’ls va escapar entre els dits.

Qui inicia la jugada és Philippe Saint-André; la finta espectacular aixecant la pilota la fa Abdelatif Benazzi a l’aleshores debutant i joveníssim Jonah Lomu; qui porta la pilota fins gairebé la línia de marca i molt generosament cedeix l’honor de posar-la és el mig de melé Guy Accoceberry; i qui acaba posant la pilota és Jean-Luc Sadourny. Entre els all blacks desesperats per placar l’embranzida francesa hi ha llegendes absolutes del rugbi com John Kirwan o Sean Fitzpatrick.

A RugbyFix ho conta molt millor el Mike Williams.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: