Informació alimentària

Oi què uns bons coneixements sobre nutrició haurien de ser matèria de cultura general? I què la informació al respecte hauria de ser clara, entenidora i veritable?

Recull de portades del Daily Express suggerint els avantatges de diversos alimentsBé, tampoc és què el Daily Express sigui una font d’informació amb la mateixa credibilitat què l’Enciclopèdia Britànica, però crec què aquest recull de portades (què he trobat a twitter) exemplifica prou bé un fenòmen prou corrent: hi ha un munt de gent donant un munt d’informació [sobre nutrició, en aquest cas] sense context, molts cops contradictòria, i què ens és impossible a la pràctica poder verificar.

L’Alfons Cornellà en parla molt d’aquesta situació: infoxicació.

La informació sobre salut i específicament la informació sobre qualitat alimentària és un espai on crec que el mercat mai no podrà donar una resposta completament satisfactòria i on cal, per tant, l’aparició d’organitzacions no governamentals independents prou potents, o bé la intervenció de l’estat.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «Informació alimentària»

  1. No és només un problema de mitjans més o menys sensacionalistes ni de que el mercat no pugui proveir informació neutral. Té dues derivades poc divulgades: la falta de comprensió de principis estadístics elementals per part de gent que parla de ciència (aquí animat i aquí en còmic) i que la investigació científica no funciona en la realitat com la caricatura idealitzada que molts hem tingut algun cop (aquí un paper més o menys famoset sobre el tema).

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: