Rituels d’Orient

Com que la lectura de la premsa no fa més que donar-nos arguments per a l’estrés i la depresió, avui us parlo d’una bona manera de lluitar contra ambdues malalties: el hammam.

No es pot dir que els hammam que tenim a Barcelona siguin autèntics, perquè senzillament són una tradició importada i la implementació ha estat enfocada cap al segment de mercat què més pot pagar. Els hammam originals són socialment més populars i tenen la seva pròpia cultura: hàbits, converses, codis de conducta, ja sabeu.

Nogensmenys, gaudir d’un spa sempre és bo (com ho és gaudir de qualsevol cosa) i per cel·lebrar el dia de l’espanyolització massiva d’Amèrica vaig passar-me pel Rituels d’Orient, què està prop de la Plaça Francesc Macià i s’assembla prou als hammam tradicionals marroquins. Petit i molt ben decorat permet gaudir perfectament de les dues sales tradicionals i d’una minúscula piscina on relaxar-se. El lloc està pensat per a molt poca gent i els horaris afavoreixen el públic femení.

Si a més li afegiu un tractament d’exfoliació i un massatge relaxant, sortireu d’allí amb la tranquilitat ben alta i la pressió ben baixa, disposats a gaudir de cada segon de la nova vida.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: