PlantBottle

Un altre article patrocinat per Bloguzz i, en aquest cas, per Coca-Cola.

Ampolla de 500 cl de Coca-Cola, model PlantBottle fet parcialment de residus d'origen vegetal

Resulta que Coca-Cola introdueix una nova ampolla, que visualment és idèntica a la de plàstic de mig litre a la que ja estàvem acostumats però que en la seva producció només té un 70% de derivats d’hidrocarburs i el 30% restant està fet a base de residus d’origen vegetal. I com que tot el plàstic utilitzat és PET, l’ampolla és 100% reciclable.

De fet, la introducció va començar al 2009, però ara és quan s’engega a Espanya, començant per la meseta.

De Coca-Cola sempre he admirat la seva estratègia de comunicació. De sempre, la seva publicitat m’ha semblat brillant, i diferent. Tant aviat com l’esport va esdevenir un lloc on promocionar-se, es van apuntar i ho van fer recolzant no equips concrets sinó esdeveniments. Potser veureu anuncis de Coca-Cola al Camp Nou, però no veureu equips amb el logo de la marca, de la manera que Pepsi va patrocinar Boca, posem per cas. I quan els gurús van parir el concepte de responsabilitat social corporativa, els d’Atlanta van trigar cinc minuts en decidir que s’havien d’implicar fins el coll en ser (o semblar, què a la televisió és el mateix) els més responsables.

He rebut en aquesta promoció una ampolla del refresc i unes notes que expliquen el compromís amb la sostenibilitat de l’empresa i que el pla és que en un futur ”proper” tota l’ampolla sigui de residus vegetals. No dubto que la introducció d’aquestes ampolles PlantBottle també deu reduir despeses i tenir altres beneficis, que són la finalitat legítima de les empreses, però em sembla molt bé que si a més s’aconsegueixen sense crear o augmentar externalitats nocives com la contaminació una empresa hi pugui presumir.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «PlantBottle»

  1. Ahora los que se anuncian son los de Pepsi, ¿puede ser? no veo claro esa táctica de promoción, venderse como una opción residual de la coca cola, las tortas no son malas dales una oportunidad.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: