Un xicot noruec que semblava bona persona

El noi és intel·ligent. I treballador, i perseverant, i decidit. S’ha de tenir totes aquestes qualitats per a concebre, planificar i cometre els dos atemptats que ha perpetrat. No estem parlant d’un volat.
Tampoc no estem parlant d’una persona normal. És algú a qui no li fa res veure plorar, patir i morir a d’altra gent. Es creu superior a la resta, per això disposa de llurs vides sense cap mena d’escrúpol. Però hi toca. No podem adduir la mala excusa de la malaltia mental. És un dels nostres i ha fet el que ha fet.
I ho ha fet, entre d’altres coses, per què algú li ha emplenat el cap de merda. De bestieses sobre el perill que representen els altres per a nosaltres, que som els bons; del dolents que són els de l’altre bàndol, que s’ho consenteixen tot als altres. I clar, ell que sap que és intel·ligent, treballador, perseverant i decidit s’ha presentat voluntari per a prendre mesures i arreglar l’embolic. De manera definitiva i per la via més ràpida possible.
Per això és tant important denunciar els bèsties que diuen barbaritats i inciten a prendre mesures que arreglin problemes. Els mateixos que després del que ha passat a Noruega ara s’escandalitzen, demanen moderació i condemnen la violència. M’imagino l’Anglada, l’alcalde de Badalona, els tertulians d’Intereconomia i el Pedro Jota lamentant totes aquestes morts. I també molts que són comprensius amb ETA o amb d’altres revolucionaris. Ells també semblen bones persones.
PS: Per cert, això no és el primer cop que passa. Els americans van descobrir a Oklahoma que no sempre l’enemic que et fa mal ve de fora. Els israelians no van haver de buscar gaire lluny per trobar on havia nascut qui va assassinar el seu Primer Ministre. Etcètera.

7 respostes a «Un xicot noruec que semblava bona persona»

 1. El que he de dir ja està dit aquí, més ben dit que el que jo hauria estat capaç de dir-ho.

 2. No estoy de acuerdo con el post, un loco, un psicópata, no tiene que ser una persona que no funcione en sociedad, que no tenga un trabajo una familia….. en psiquiatria estamos en la edad de piedra , no sabemos muy bien como funcionamos a estos niveles.
  Que las ideas racistas,homófobas,. son caldo de cultivo de violencia estoy de acuerdo pero no a estos niveles ni de esta manera, creo que el mismo perfil en otra sociedad hubiera encontrado otro argumento para un acto similar. Luego has de tener los medios, dinero capacidad de comprar armas

 3. Igual me he explicado mal. No creo que el asesino sufra ninguna enfermedad mental. No creo que esté loco, ido, fuera de sí, como quiera llamarlo su abogado para evitarle una condena mayor.
  Creo que es una persona tan malvada que no le afecta el dolor ajeno y que se cree con la potestad de matar a los que desprecia.
  Hitler era encantador en las fiestas sociales. Pol Pot creo que había estudiado en Francia. Y Stalin dicen que era un tipo muy amigable. Pero luego no sentían nada (reparo, escrúpulo, pena) en matar o sacrificar a otros seres humanos.

 4. A lo que me refiero es que se trata de una persona en plena posesión de sus facultades mentales. Que si ha sido capaz de planificar la matanza durante muchos años, no es un pobrecito que sufre una enfermedad que le afecta el cerebro y le obliga a comportarse de una manera que no quiere.
  Él sí controla, no como el drogadicto.

 5. Us heu acabat centrant en el perfil psicològic de l’interfecte. En bona part anava d’això el link d’una mica més amunt.

  Vejam: hi ha hagut un atemptat terrorista d’extrema dreta. Crec jo vaja. “Atemptat”, acció violenta planificada. “Terrorista”, nom despectiu genèric aplicable als qui usen la violència amb objectius polítics o ideològics de qualsevol mena. “Extrema dreta”. L’adjectiu que situa ideològicament el nom ‘terrorista’. Si no? Com és que les notícies no inclouen aquesta expressió? Com has pogut fer un post sobre aquest tema sense esmentar cap d’aquestes tres paraules?

  Perquè és un tio sol? Sí, seria possible. Però recordes que mai davant l’acció d’un terrorista suïcida islamista centrem la conversa en el perfil psicològic del suïcidat? Hi ha algú que deixi d’anomenar-lo terrorista pel fet que actuï sol?

  Són els mitjans els que, amb els termes que usen ens contextualitzen el fet. No és una tendència social. No és un corrent ideològic. És un home sol. Un psicòpata. I el suïcida que s’immola en el metro de Londres no és un home sol?

  1. Aquí está el gran debate, en mi opinión que este tío tenga ideas de extrema derecha no es lo importante como tampoco lo es que un árabe suicida tenga una religión determinada, la mayoría de los árabes religiosos son pacíficos y la mayoría de gente con ideas de extrema derecha no matan ni a una mosca ( aunque esta ideología lleva intrínseca la violencia) el anarquismo en principio no es violento, son ideas pack simplistas, ¿Qué hace que una persona se inmole y mate a otras? o que alguien fusile a sesenta personas en una isla o que un tío torture en una cárcel, yo creo que es más un perfil psicológico, es decir el noruego seria torturador si fuera policía y metería bombas si fuera árabe. Eso no lo hace menos culpable.
   Por encima de esto están los que hacen negocio, los que utilizan y fomentan las ideas de extrema derecha, las del radicalismo islámico para beneficio propio.Tendríamos que conocer como se forman el perfil psicológico de una persona, que influencia tiene la educación, el entorno, que parte es de nacimiento….Yo creo que siempre puedes decidir no pegar un tiro.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: