El Barça deixa de ser més que un club

La Junta del Fubol Club Barcelona ha fet públics canvis en el procés d’admissió de socis que ja van ser anunciats com a propostes electorals en les passades eleccions a la presidència del club.

Amb aquests canvis jo no podré ser soci. Ni qualsevol japonès, saudí o nordamericà que volgués tenir a casa un carnet que simbolitzés la seva vinculació sentimental, la seva identificació, al club. Amb aquests canvis es consagra un sistema de castes privilegiades: família directa de soci, menors d’edat, ex-socis i (atenció!) “simpatitzants fidels i que tinguin estima pel Club, com poden ser col•lectius adherits a l’Entitat o al món penyístic”, en paraules de Jordi Cardoner, vicepresident de l’Àrea Social.

Jo no em crec que qualsevol rus pugui fer-se soci, fer socis a cinquanta-mil russos més, portar-los a tots alhora a Barcelona i fer-los votar a tots per ell per a fer-se president del club. És tant possible això com que em toqui la grossa de Nadal tres cops seguits. O que algú es gasti una pasta molt llarga en ser president del Barça només per romanticisme.

Si que crec que algú pot tenir interés comercial en aconseguir que el que durant més de cent anys ha estat un club popular i socialment transversal passi a ser elitista.

Tant se val d’on venim
si del sud o del nord
una bandera ens agermana

Ens agermanava.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «El Barça deixa de ser més que un club»

  1. Sóc el soci 155883 i no entenc aquesta decisió. Intentar convertir el Barça en un club tancat és una idiotesa. Tothom hauria de poder ser-ne soci, i com a club ens interessa, quanta més gent pagant, més pasta. Serà que no tinc el nivell per entendre aquestes decisions.

  2. Creo que el socio tiene que poder ir al campo, ser abonado , lo otro es ser simpatizante y paga otra cuota,este en mi opinión no debe poder votar , esto ya lo explique en el Garden , si yo soy socio sin asiento pero con capacidad y ganas de tenerlo votaría a un candidato partidario de la rotación , es decir cada socio cinco partidos por sorteo y bajamos la cuota de setecientos euros a doscientos , entiendo que los socios quieran blindares a esta posibilidad Otra cosa es la forma de acceso a ser socio , me parece una discriminación difícil de justificar, todo el mundo ha de poder ser socio.

    Las peñas es otro camelo hoy he oído a Sergi Mas , decir :,”¿ el poder de las peñas ? si que te vas a ver el partido a un bar, ” Estoy de acuerdo si no eres socio por ser de una peña no veo que tengas que tener más derechos que una persona que ve el partido en casa.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: