Indiana Jones & Kingdom of the Crystal Skull

Quarta part de la sèrie. No és la millor, pot ser la pitjor, i potser no serà la darrera.

Indiana Jones & Kingdom of the Crystal Skull

Spielberg ha canviat de registre, i en lloc de fer una altra pel·lícula d’aventures en aquesta ocasió ha fet una comèdia d’acció, disfressada de quarta part de la sèrie Indiana Jones. Quina és la diferència? El guió, naturalment.

A la trilogia original, sempre havia un argument clar i consistent. Els bons i els dolents competien a la recerca d’un artefacte que proporcionava un gran poder. Aquí els bons i els dolents fan el mateix, però el dibuix no està ni de lluny tant ben traçat. Mai no s’explica exactament que fa la calavera del títol i això, lluny d’aportar misteri, aboca a una certa confusió.

A més,els personatges secundaris no estan ben perfilats. S’explica d’on surt el company d’Indy, però no es crea cap vincle sentimental amb ell, de manera que no es que sàpigues si és bo o dolent: és que no importa gaire. Els personatges de Shia LaBeouf i Cate Blanchett són excel·lents, però queden un pèl massa caricaturitzats, i al de Karen Allen no li donen tot el joc que es mereix.

Harrison Ford està bé, no aparenta l’edat que té i no desentona, però no hagués estat malament que fos el personatge jove qui repartís les bufetades i el gran el que tingués les idees. I m’hagués agradat tornar a sentir aquell I’ll think of something.

Com molt bé ha escrit Sithwolf, el guió té un bon grapat d’escenes ridícules (que no nombro per no espatllar el film als que no l’heu vist), però sorprenentment funciona. I funciona perquè Spielberg és un mestre i sap que si li dones un moment per a descansar i pensar l’espectador s’adonarà d’això, però que si li dones entreteniment constant, no. I això és exactament el que fa: escenes d’acció, una darrera l’altra i alguns acudits per enmig.

En resum: si busqueu un bon entreteniment, que us faci passar dues horetes en un moment, aquí el teniu. Però la llegenda s’ha quedat pel camí.

Vint anys més tard, el cinema s’ha retrobat amb Indiana Jones. Però els meus ulls són vint anys més vells.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «Indiana Jones & Kingdom of the Crystal Skull»

  1. Avatar de francis black
    francis black

    a mi me apetece pero son pelis para momentos muy determinados , un poco para ver el domingo despues de comer estirado en el sofa

  2. Tens raó!
    De fet, nosaltres la vam anar a veure un diumenge a la primera sessió de la tarda.
    Salutacions.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: