Imprevisió

Jo no sóc geògraf, ni enginyer civil, ni expert en medi ambient, ni res per l’estil. O sigui que no us puc dir si això de treure aigua del riu Ebre està bé o no. Però com que tinc oïdes i sentit comú, un parell de coses si que puc opinar.

L'Ebre a l'alçada d'Amposta

Avui he estat parlant amb un dels regants del Delta, un d’aquests als que la Generalitat comprarà els drets d’aigua. M’ha explicat que els regants es queixen perquè van curts d’aigua. I que l’aigua que fan servir per regar és reciclada del Delta, no directament del riu.

Si a ells els fa falta més aigua de la que tenen, i al Delta li fa falta més abocament d’aigua i sediments per a mantenir-se, ja m’explicareu si haurà o no impacte ecològic.

Però el que més m’extranya és que ningú (que jo sàpiga) hagi posat el crit al cel sobre la greu manca de previsió del Govern. Jo no sé quins diaris llegeixen l’Honorable Sr. Baltasar o el Molt Honorable Sr. Montilla, però això de la sequera ja fa temps que dura. Dura des de fa tant, que l’expressió castellana la pertinaz sequía ja ha avorrit el personal. Però aquí hem trigat fins el darrer moment en moure’ns per abastir d’aigua l’àrea més densament poblada del país, on viu més del 70% de la població catalana, i on es genera encara la major part d’activitat econòmica.

Més enllà de les decisions concretes que prenguin a partir d’ara, i de la manera d’explicar-les, m’agradaria que algú digués (confessés, més aviat) on han tingut el cap tots aquests anys que porten al Govern i quin pensament tenien. És que sinó em veig venir que això serà la cançó de l’estiu durant uns quants anys.

I diguin el que diguin, la mala música no ens portarà l’aigua que necessitem.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: