Ucronies

Durant el segle XX va nàixer un génere literari que s’anomena ucronia. Bàsicament es tracta de plantejar una novel·la històrica fictícia, de l’estil què hagués passat si els nazis haguéssin guanyat la guerra.

Yalta summit 1945 with Churchill, Roosevelt, Stalin

Alguns podrien creure que escriure ucronies és mala idea, ja que confons el personal. El que he llegit és veritat, versemblant, fantasiós o pura invenció? Hi ha una reflexió històrica o ideològica o són simples ganes de jugar amb personatges històrics? Tal com està el pati, igual hi ha algú que veu Polònia i es demana de quin partit és Franco, ja m’enteneu.

Doncs llegeixo a El País que al Regne Unit hi ha una quarta part de la població que creu que Sir Winston Churchill és un personatge fictici, i que Sherlock Holmes va existir realment ho creuen més de la meitat. Tal com sóna. O, si més no, així ho ha publicat El País.

El problema no és la història alternativa ni la ciència-ficció. El problema és la gent que no llegeix. I si pensen això de la Història, què poden arribar a votar en unes eleccions? Mare de Déu Senyor!

Aclarem-ho per si de cas: Franco està mort. I si per ell fos, la majoria dels partits estarien prohibits. N’hi ha per llogar-hi cadires.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «Ucronies»

  1. El otro dia habalndo con amigos de las elecciones llegamos a una conclusion : bastante gente votara al guiñol y no al politico real , un día de estos rajare sobre POLONIA , un programa de subditos que le rien las gracias a los reyes , “Si Ministre” era una critica , POLONIA es complicidad .

  2. A mi Polonia m’encanta, es una mena d’humor que, sense ser tant critic com el SI, MINISTRE, despulla els politics de l’aurea de superioritat de la que es volen cobrir. I em fa riure molt.

    Deixo per la tornada el meu pronostic de les eleccions.

    Salutacions.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: