Eureka

Els diaris publiquen avui que s’ha detectat un planeta que podria tenir aigua. És una notícia trascendent.

Gliese 581

Fins ara, buscar vida extraterrestre estava molt bé, però trobar-la no era una possibilitat plausible. Hi ha massa baules pendents d’encadenar per a que hagi un lloc amb vida, no diguem ja intel·ligent. Lloc detectable, relativament proper (sinó, és impossible determinar les condicions ambientals), que es donin certes condicions d’ambient físic i químic, etc. Els científics que es guanyen la vida buscant llocs on pugui haver vida es divideixen, a grans trets, entre els que busquen establir contacte amb formes de vida intel·ligent (recordeu Contact, tant el llibre com la pel·lícula) i els que simplement busquen planetes candidats. Aquests darrers acaben de marcar un gol històric.

Ja veurem si dintre de vint anys aquesta detecció (que no descobriment, perquè el planeta encara no ha estat localitzat) porta a res. Però de moment hi haurà un augment de la il·lusió en una indústria capdal pel futur de la Humanitat. El nostre planeta no dóna per a més, i nosaltres no deixem de ser més. O conquerim nous territoris (el que els diferents pobles han fet al llarg de la Història) o aprenem a viure d’una manera diferent a com ho hem fet fins ara.

El planeta en qüestió es diu de moment Gliese 581 b.

Ai, si Carl Sagan pogués avui escriure un comentari!

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s