Lord of War

La mena de films que m’agraden: entretingut i fa pensar.

Lord of War

Lord of War no és ni de lluny un film perfecte. El seu guió té alguns forats prou importants com per descartar aquest adjectiu, però no té cap errada greu. Durant dues hores entreté i manté l’atenció de l’espectador en una història en primera persona explicada per una veu en off.

Crec que l’èxit de la cinta rau en el directe del seu discurs. Als que no participem dels cercles de poder ens encanta poder veure com algú es planteja de manera molt professional una sèrie de qüestions que els aficionats vivim d’una manera força passional. Ens fascina contemplar com es prenen fredament decisions de vida o mort, de molts milions. I aquí el personatge protagonista és una joia. Nicholas Cage et pot agradar més o menys, però a Lord of War està senzillament magistral, encarnant perfectament el cinisme del personatge, la seva manca d’escrúpols i la seva consciència que està fent quelcom moralment reprobable, però que fer-ho no està tant malament.

Lord of War s’afegeix a la llista de pel·lícules on la política nordamericana és criticada sense embuts. No és un missatge contra cap polític o tendència en concret, sinó un clam contra l’estat actual de les coses. No fa cap mena de demagògia, però tampoc té pietat en la denúncia. I el millor de tot, és que no sacrifica l’espectacle per a exposar millor el missatge, ni tampoc comet l’error oposat.

Constatem per tant la confirmació del talent d’Andrew Niccol, que aquí ha dirigit un excel·lent guió propi, igual que va fer a la també magnífica Gattaca (on va coincidir per primer cop amb Ethan Hawke, aquí eficaç secundari) i que actualment està preparant un projecte sobre Dalí.

Adient si teniu una vena cínica mínimament desenvolupada. Contraindicat pels alèrgics a les pel·lícules narrades per una veu en off.

Salut i sort,
Ivan.

Anuncis

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s