FC Barcelona, 14 – Getxo, 20

El Barça va perdre una bona oportunitat per aconseguir la seva primera victòria aquesta temporada. Al camp es va veure més diferència que en el marcador.

Getxo és un equip històric de la Divisió d’Honor, però diumenge es va empassar dos assajos aconseguits en sengles contracops quan començava i acabava el primer periode. Malauradament, la segona part va ser completament dominada pel XV biscaí, que va anar sumant punts mica en mica fins a remuntar brillantment el partit.

El Barça va lluir una línia de tres quarts molt dinàmica que, quan va trobar espais, va saber moure l’oval amb rapidesa i criteri, amb un contracop molt efectiu i patades profundes i ben orientades. Però també va deixar clar que és un equip molt lleuger, sense força a la meleé ni poder de davantera, que pateix molt quan l’adversari el presiona de manera ferotge.

Getxo va presumir d’un excel·lent joc de davantera que li va donar superioritat a les fases estàtiques. A la segona part va haver un moment que el maul basc va recòrrer tot el camp català fins a dos metres de la línia de marca, sense que els barcelonistes puguessin aturar-los de cap manera.

El partit va tenir un arbitratge molt contestat des de la graderia i l’equip local. L’arbitre va excloure un jugador del Barça, no li va concedir un tercer assaig que hagués canviat el signe del partit, si va concedir un assaig de càstig a Getxo (per a mi molt clar, però també precipitat, per esfonsar dos cops la meleé) i -segons els culés- va permetre el joc dur dels visitants. Admeto com a discutible l’assaig de càstig; la resta no em va semblar malament.

El proper 13 de gener, també al camp de la Foixarda, el FCB tindrà la seva propera oportunitat d’estrenar la seva llista de victòries.

Salut i sort,
Ivan.

Actualització: podeu llegir una altra crònica del partit a rugbycatala.org.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: