La becaina

A poc de venir a viure amb mi, la Yolanda es va comprar un puzzle. Com us podeu imaginar, el va començar amb molt d’entusiasme, però al cap de poc temps, també va començar a estudiar Ciencies Empresarials a la UOC.

Cadascú és com és i s’organitza les prioritats de la manera que considera més convenient. En el cas de la Yolanda, això ha significat que durant els anys que ella ha estudiat Empresarials el puzzle ha hibernat. Això no ha tingut cap mena d’importància per nosaltres, perquè la hibernació s’ha produit a sobre d’una taula que està en un extrem de la casa. Però, per a gent com la Caroline i el Paul o la Marian, que han passat alguna nit a aquella habitació, segurament ha estat una petita molèstia: s’havia d’anar amb molt de compte a l’obrir la finestra de l’habitació per no fer malbé la feina ja feta, i a les nits d’agost dormir amb tot tancat …

Però ara que la xiqueta ja és Diplomada, les prioritats han tornat a canviar i el puzzle s’ha despertat. Despertat i acabat, perquè divendres va posar la darrera peça. I ara el puzzle té el següent aspecte:

Radio City Workers Nap 1932

Suposo que aquesta conegudíssima imatge és un muntatge. Igual que la resta de la sèrie, que inclou fotografies dels mateixos protagonistes menjant entrepans, un grup més nombrós d’homes i dones menjant i xerrant, i un parell d’obrers jugant al golf. Tot a sobre d’una viga d’un gratacels en construcció i amb la big apple a sota. Però, tot i que la foto la coneix tothom, he estat incapaç de trobar cap referència d’autor (a una botiga de posters deia que aquestes fotos són anònimes) ni com es van fer.

O sigui que si algú em pot iluminar, li estaré molt agraït. Segons la capsa del puzzle, en anglès és coneguda com Radio City Workers Nap; en castellà és La siesta; en francès La sieste; i en italià Carpentieri, i dóna com a data de creació el 1.932.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: