Adreça desconeguda

La breu novel·la epistolar que denuncia el nazisme ha estat adaptada al llengutatge teatral i enriquida amb una música commovedora.

La novel·la original es va publicar l’any 1.938 a una revista americana, un moment en que els personatges no podien semblar tant manits o arquetípics com semblen ara. Més que retratar, tant Ramon Madaula com especialment Jordi Bosch semblen caricaturitzar les burgesies alemanya i americana que van contemporitzar amb el feixisme, tant l’alemany com el nostre, fins que no van poder evitar l’enfrontament.

L’espectacle és previsible, però manté tota la força literària i es beneficia d’una música senzilla i dramàtica que puntua perfectament el text, interpretada en directe mitjançant cello i piano. L’espectacle dura just una mica més d’una hora, temps per a transmetre sense cansar.

La història no té tants matisos com la de L’amic retrobat de Fred Uhlman, una variació molt semblant sobre el mateix tema, però la moral també és transparent i edificadora, especialment en temps en que uns són demonitzats per negociar i altres sacsejats per voler donar un míting. Hi ha històries que sempre convé revisar.

Salut i sort,
Ivan.

Adreça desconeguda
Autora: Kathrine Kressman Taylor
Direcció: Fernando Bernués
Música: Pello Ramírez, Iñaki Salvador
Teatre Borràs
12 d’octubre del 2.006

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: