Kebab Connection

Film alemany fresc, divertit i simpàtic. Perfecte per a una nit d’estiu.

Com ja sabeu, jo no sóc amic d’explicar l’argument de la pel·lícula, però aquesta va d’un immigrant turc de segona generació a Hamburg que vol dirigir la primera pel·lícula alemanya de kung-fu. Afegeix-li el xoc cultural entre immigrants mediterranis i els alemanys, les cuites pròpies de gent jove (els amics, embolics amorosos i tal) i moltíssim humor.

No és una gran cinta, però si que és molt simpàtica. Els personatges es fan estimar tots i la majoria de situacions són ben versemblants. Aprofitant les pràctiques publicitàries que fa el protagonista, el film ens regala una sèrie d’homenatges i paròdies a tota una llista de pel·lícules ben familiars. Que recordi ara mateix, Hero, La casa de las dagas voladoras, Matrix, El cuirassat Potemkin i com que jo no he sigut mai un gran fan de Bruce Lee no us en puc dir més. Els acudits acostumen a ser bons i de bon gust, tot i que si sou sensibles hi ha una escena amb un taxista que …

Mantingueu al cap que això és una comèdia, no un film que vulgui reflexionar sobre la convivència entre cultures. Si la compareu amb Quiero ser como Beckham (Gurinder Chadha, 2002, Bend It Like Beckham) o Sólo un beso (Ken Loach, 2004, Just a Kiss) aquesta és tova i superficial, però és el que Anno Saul ha volgut fer, una comèdia que té com escenari -i no centre- el món de la immigració. Si teniu ganes de pensar-hi, el film us dóna una comparació òbvia: la que va entre l’obra de teatre que assatja una de les protagonistes i la vida real.

Finalment, uns quants enllaços. La web oficial del film és molt graciosa i podeu escoltar la música i llegir les receptes del King Kebab. Entre d’altres coses et permet descobrir que és impossible guanyar un trilero. Si voleu llegir informació i veure els trailers en un idioma diferent de l’original alemany, aquesta pàgina està en català i castellà i us dóna prou informació. La fitxa a IMDB no té imatges però si alguns comentaris d’espectadors.

Salut i sort,
Ivan.

Kebab Connection
Anno Saul
WDR/Wüste Filmproduktion/Arte/Creado Film, 2005.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: