Origen 99.9%

L’altre dia vam anar a sopar a un restaurant Origen 99.9%, concretament al que tenen al barri de Gràcia, al carrer Ramon y Cajal. Es veu que tenen la intenció d’obrir o franquiciar vint-i-cinc establiments més durant aquest any, o sigui que poden tornar-se molt populars. Si voleu trobar més detalls, aquesta és la web d’Origen 99.9%.

Em va agradar molt. La cosa va de cuina tradicional: plats de sempre i productes de la terra, sense gaire sofisticacions i recuperant receptes tradicionals potser oblidades o passades de moda, però que resulten bé.

Jo em vaig crospir una torrada d’almadroc i una coca de donja amb formatge. La salsa almadroc és una recepta medieval que porta formatge ratllat, una mica d’all i ou dur, tot ben picat i lligat amb oli d’oliva. L’acompanyaven amb una mica d’olivada. Mmmmh! El bull de donja és un embotit característic de l’Alt Urgell fet amb talls de panxeta, cap de llom i pot portar panxeta i cotnes.

Em consta que la coca de ceba i la de verduretes van tenir molt d’èxit, també. Però no us penseu que només hi ha torrades i coques. Penso tornar a provar la ceba farcida, la sopa de pastanaga i -si no porta pebrot- l’albergínia farcida, els popets amb xocolata i el conill al jaç, a banda d’altres torrades que fan molt bona pinta.

Música tranquila i poc soroll tot i que el local era ple. Decoració feta amb quatre duros però atractiva i molt acollidora. No recordo haver vist fumar ningú.

El preu és molt raonable però hi ha el greu inconvenient que el restaurant també actua com a botiga i es poden comprar força productes alhora que passes per caixa. Afortunadament ens va fer mandra carregar amb bosses a l’anar a fer la cerveseta.

La curiositat del local és la carta: té forma de revista, que pots portar-te a casa a llegir, on a més de l’explicació dels plats i ha altres articles de cuina. Els postres estan a les primeres pàgines, abans que les verdures, les carns i els peixos. Qüestió de prioritats?

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: