Salses

Seguim amb el tema de la influència gastronòmica de les terres al sud dels Pirineus sobre les valls dels Alps. Després de veure què els mallorquins són coneguts per alguna cosa més què l’Ibiza Mix, avui descobreixo què hi ha una salsa andalusa i què el mojo picón no només el prenen a Canàries.

Anuncis

Ocells a l’hivern

Què passa amb els ocells a l’hivern? Que emigren cap a contrades més càlides, oi? Doncs aquí és quan més en veig!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Al setembre va venir de visita un amic que n’entén, i no vaig poder-li ensenyar cap de les merles que hi ha per aquí, nombrosíssimes. Ni corbs. I ara que fa més fred, n’està ple. Algun ornitòleg aficionat que vingui al rescat?

Com que quan neva els ocells ho tenen magre per alimentar-se la gent per si mateixa o les administracions de les finques prenen mesures per a que no es morin de gana. Les casetes que surten a les fotografies, i que dins té el seu rebost de menjar, la planta l’encarregat de manteniment; però les bosses amb menjar que pengen dels arbres són cosa de veïns que porten la seva escaleta per poder arribar a les branques i així poder plantar l’estri.

I ara que la neu ha desaparegut del prat, de lluny hi veus un munt de punts negres que mouen les ales i aixequen el vol quan t’acostes, fent un soroll prosàic i familiar.

Salut i sort,
Ivan.

Cotxes

Resulta què el poble del costat és un paradís fiscal.

I clar, on hi ha un paradís fiscal hi ha cotxes d’aquests què et gires per veure’ls bé. Diguem què la quantitat de models de Porsche és com de sucursals de La Caixa a Barcelona: un per cada cantonada. Ferrari, Lamborghini, … El què vulgueu.

Aquests són veïns de garatge del nostre automòbil, què fins ara era normal però gràcies a tant aristocràtiques companyies ja considero discret.

Salut i sort,
Ivan.