Triple empat

La jornada d’aquest cap de setmana ha esvaït la possibilitat del tercer Grand Slam irlandès i ha obert la victòria final al torneig fins a tres candidats.

A Cardiff es va poder veure un partidàs. Tota l’emoció i l’espectacle que pot oferir el rugbi modern protagonitzat per les dues seleccions amb més talent (opinió pròpia i arriscada) de l’hemisferi nord. També, el gran drama del rugbi modern: tothom a percutir, cap finta, cap aprofitament d’un interval obert, i un únic regat (que naturalment va esdevenir assaig).

Gal·les va guanyar Irlanda amb una determinació suprema i una exhibició de tota la seva força. En el primer quart d’hora van plantar-se quatre vegades prop dels pals irlandesos i van convertir quatre cops que càstig que a la fi van esdevenir decisius. A partir d’aquell (i la lesió de Samson Lee, que va aturar momentàniament el matx) moment Irlanda va portar sempre la iniciativa i va demostrar coratge, joc col·lectiu i potència, però no va saber obrir el joc.

La manca d’encert en els moments decisius, expecialment d’un Sexton que tenia el dia en que totes les patades li fallaven per un pam, va condemnar l’equip que més vegades va acaronar la línia de marca rival. Primera derrota en els darrers onze partits per una Irlanda que es confirma com una seriosa aspirant a les semifinals de la propera Copa del Món. Igual crèdit mereixeria la irregular Gal·les. Si atenem al que van fer ahir, són al nivell de fer mal a les grans potències de l’hemisferi sud; si repeteixen actuacions com la que van fer contra Anglaterra, de cap manera.

A Twickenham va passar el que ja s’esperava: Escòcia va tornar a apuntar bones maneres i Anglaterra va tornar a guanyar.

I tampoc no va haver sorpresa a Roma, on una molt qüestionada França va reivindicar-se tot apallissant una Itàlia que prou ha fet en guanyar els escocesos.

A la jornada final arribem per tant amb un triple empat entre els tres millors equips. Tot i que a hores d’ara qui porta més coixí de punts sigui Anglaterra i Gal·les sigui la que menys, els galesos visitaran Roma mentre que Anglaterra rebrà França i Irlanda jugarà a Edimburg. Opino que els dracs són els únics que previsiblement guanyaran amb un coixí important de punts… Però també seran els primers en jugar.

Ens espera un apassionant dissabte de rugbi on tres equips no només hauran de buscar la victòria, sinó aconseguir molts assajos. Per fi!

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: