The Remains of the Day (la pel·lícula)

Després de descobrir la novel·la, res millor que tornar a veure l’adaptació al cinema.

I es tracta d’una adaptació magnífica, que recull cada aspecte dels personatges i de l’ambient de la novel·la, eliminant detalls innecessaris que només haguessin allargat la pel·lícula, i deixant aquelles anécdotes que permeten copsar la idiosincràsia de Mr. Stevens i Miss Kenton. Malauradament, una de les escenes del llibre que s’han eliminat és la que explica el perquè del títol.

La pel·lícula m’ha semblat millor que el llibre, per dues raons. La primera, perquè el llibre et deixa amb el dubte (molt lleuger, certament) dels sentiments reals del majordom; cosa que no passa al film, on s’insereix un diàleg revelador. La segona, perquè la novel·la hi ha un moment, cap el final, que ja demanava que s’acabés; mentre que les dues hores que dura la pel·lícula em passen volant.

I com a pel·lícula, The Remains of the Day és un exemple d’obra artística cinematogràfica complerta: brillant direcció artística, excel·lent banda sonora, interpretacions magistrals a dojo i una direcció brillant. Un film sensacional. No hi ha per on criticar-lo.

Adient per a alimentar una bona conversa. Contraindicat si busqueu acció trepidant.

Salut i sort,
Ivan.

Anuncis

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s